Video

Sanna Nielsen

5 Jul


Video på Sanna Nielsen_I`m in Love

Sanna Viktoria Nielsen, född 27 november 1984 i Edenryd, Skåne län, är en svensk pop- och tidigare dansbandssångerska. Sanna Nielsen slog igenom 1996 som 11-åring med låten ”Till en fågel”. Hon har förutom att ha deltagit 6 gånger i Melodifestivalen också turnerat i Sverige.

Karriär_Nielsens musikkarriär började med talangjakter, den första 1992 i Olofström. 1994 deltog hon i en talangjakt i Kallinge och vann med låten ”Can You Feel the Love Tonight”. Nielsen uppträdde 1995 och 1996 med dansbandet Mats Elmes orkester och fick därigenom kontakt med TV-producentenRagnar Dahlberg, som lät henne uppträda i ett avsnitt av Café Norrköping den 15 november 1996 när hon var 11 år gammal.

I december 2001 medverkade Nielsen för första gången i en stor julturné, då tillsammans med Christer SjögrenSten Nilsson och Charlotte Perrelli(då Nilsson).

I mitten av 2002 turnerade hon med Roger Pontare och i december 2002 medverkade hon i en serie julkonserter med Kalle Moraeusoch Tito Beltran.Nielsen var ute på julkonserter med Moraeus och Beltran både 2003 och 2004.

I april 2008 gavs albumet Stronger ut. I samband med detta gick Nielsen från att tidigare främst ha sjungit på svenska till att nu främst sjunga på engelska. I november samma år kom julalbumet Our Christmas tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén. Nielsen är idag bosatt i Årsta utanför Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: