KALLE MORAEUS_OM SOMMAR

4 Jul


VIOLINIST, FOLKMUSIKER, SÅNGARE OCH KOMPOSITÖR

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kalle_Moraeus
Kalle Moraeus blev svensk mästare i luftgitarr 1984Tävlingen genomfördes på Berns Salonger.
Moraeus var tidigare anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern och är nu medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester. Han är även medlem i rockbandet Hej Kalle.
Kalle Moraeus spelar gärna med mästerdragspelaren Bengan Janson och tillsammans är de den högst betalda spelmansduon i Sverige. Moraeus kompositioner har drag av såväl schlager, folkmusik och konstmusik och präglas ofta av stor lekfullhet.
År 2006 belönades han med Povel Ramels Karamelodiktstipendium. och blev därigenom den siste pristagaren som mottog priset av Povel personligen, då Povel Ramel avled 2007.
Moraeus har framträtt i flertal tv-program, bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta och Körslaget (2010). I Körslaget vann han med Team Moraeus. Vid sidan av musiken har Moraeus även haft mindre roller i ett antal filmer och tv-serier och under 2011 ställde han upp i TV-programmet På spåret där han tävlade med Py Bäckman. Lag Bäckman–Moraeus förlorade sin första match mot lag Benno-Apelgren.
Under hösten 2011 ledde Moraeus det egna TV-programmet Moraeus med mera. Programmet fick en uppföljning 2012. I programmet bjuds det på musikalisk och intervjumässig underhållning av svensk men även av internationell musikelit, ifrån ett tält vid Orsasjöns strand. Hösten 2012 medverkade bland andra superstjärnan Katie Melua. Moraeus var jul värd på SVT under julafton 2011.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: