AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR I MILLESGÅRDEN

7 Mar

MÅLARE I NORMANDIE

UNDERBARA IMPRESSIONISTER


2 februari – 26 maj 2013

Urdrag ur Millesgårdens webbsida

http://www.millesgarden.se/

Med konstnärer som Renoir, Monet och Vuillard öppnar Millesgården utställningen Målare i Normandie, det är starten på en stor Nordeuropeisk turné av den unika samlingen konstverk från Painting in Normandy Collection, Frankrike.
I utställningen visas sammanlagt 60 målningar, några av de stora mästarna, men också av mindre kända konstnärer.
Med utställningen vill Millesgården ge en ny syn på impressionismen, om hur den föddes på Normandies stränder för att sedan ta klivet in i Paris salonger och för att nu, över hundra år senare, höra till en av de mest älskade och populära konstinriktningarna.

Som besökare kan man följa den glidande övergången från romantiska naturskildringar till impressionismens första trevande steg för att också uppleva hur den slår ut i full blom.

Det är scener präglade av den normandiska landsbygdens både dramatisk natur och pastoral idyll, med klippbranter och böljande landskap, hav och himmel. Verken är tillkomna i slutet på 1800-talet och början 1900-talet där konsten tar klivet in i modernismen.
Utställningen bjuder på flera idag bortglömda konstnärer och ger besökare nya perspektiv både på impressionismen och Normandie.

Också Carl Milles, Sveriges internationellt kanske mest kände skulptör och konstnär var tidigt, via August Rodin, inspirerad av impressionismen. Det kan man se tydligt i hans tidiga mindre skulpturer.

Senare tonades detta ner, men utställningen Målare i Normandie och den impressionistiska konsten låter sig väl förenas med de intryck av natur, himmel, vatten, konst och arkitektur man som besökare kan uppleva på Millesgården.

Annonser

Ett svar to “AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR I MILLESGÅRDEN”

  1. Titti 13 mars, 2013 den 23:21 #

    Fint bildspel. Det måste jag pröva att göra också. Det verkar vara en mycket sevärd utställning. Vi har varit på väg att åka och seden men det har inte blivit av. Det verkar dock finnas litet kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: